Du grønne glitrende og «…en dag i mai».

Desember 2021

Søndag 28. november ble juletreet tent i Kjerringvik.  Stor stemning med over 50 fremmøtte, Vika lå vakker i vinterskrud.  I 2 ringer ble det gått mange runder til alle vers om enebærbusken og nissen på låven.  Det smakte godt med gløgg i sur nordavind.  Barna ropte på nissen, og jamen kom han med full sekk.

Om høsten går Kjerringvik sakte mot dvalen.  De fleste skal ha båten på land, bortsett fra de seigeste som fristes av hummerfiske.  Rapportene var gode, selv med nøkterne kommentarer som «brukbart», og «det blir til hummerlag i år også».  Et frekt båttyveri der lyset ble frakoblet og krana ble brutt opp viser at det ikke bare er idyll i havna.

Så har vi hatt 2 kvelder på klubbhuset med spennende temaer.  Sverre Næsheim fortalte om oldtidsfunn og gamle vannveier mellom Hemskilen og Klåstad, mens Trond Riise Pedersen kåserte om cognac og bød på smaksvarianter.  Gutta hadde tradisjonelt julebord på Strømstad-ferga siste lørdag i november.  Og på nyåret blir det duket til tradisjonelt rakfisklag på klubbhuset. 

En stor takk til alle som bidrar i mange sammenhenger til at Kjerringvik er et fantastisk sted både for fastboende og hytteeiere.  

NRK produserte i 1970 en perle av en kortfilm om Kjerringvik.  Her er Søren Holtan som fortøyer i gamlebrygga, Hans Gothardsen som øser båten og Trond Riise Pedersen som handler på butikken hos Trygve Hansen.  Og nattergalen er med.  Forfatteren Harald Sverdrup leser teksten i kjent stil.  Filmen er nå frigitt og du finner den på NRK TV eller på lenken her:  NRK TV – En dag i mai.

Jeg ønsker alle en fredfull jul og et godt nytt år!

-Øyvind

Juletregang 2021
Julenissen dukket opp