Fotokonkurransen 2020

KVB takker alle som deltok i fotokonkurransen. Bildene fra år til år blir et lite historisk arkiv. De vil kunne bli brukt på hjemmesiden vår når det er behov for det. KVB oppfordrer derfor alle til å delta.

Her er juryens bedømmelse:

Til årets fotokonkurranse i Kjerringvik kom det inn 33 bilder. Mange av bildene, og mulig flere enn de to foregående årene, holdt høy kvalitet. Det var likevel noen av bildene som skilte seg ut og juryen hadde ingen problemer med å komme til enighet om vinnerbildene. 

1. premie – Sjøsprøyt i Koksundet 

Fotograf: Stefano Frosi,

Begge jurymedlemmene falt umiddelbart for dette bildet. Det var det første bildet vi begge nominerte til finalen uavhengig av hverandre. Det skulle etterhvert vise seg å være vinnerbildet. Bildet er teknisk veldig bra og det samme gjelder komposisjonen. Bildet visualiserer veldig godt de kreftene som er i sving når det blåser opp ved kysten. De forblåste buskene i underkant av bildet er med på å forsterke dette uttrykket. Bildet er også tro mot temaet for årets fotokonkurranse: “Sommer i Kjerringvik».  Det kan være ruskevær om sommeren også! Her var det veldig mange momenter som gjorde at dette endte opp som vinnerbildet. 


 2. premie – Trebåter på Marthaholmen 

Fotograf: Erling Augland

Dette er også et meget godt bilde. Hovedinntrykket er veldig harmonisk og det er også tro mot årets tema. Teknisk er dette bildet også veldig godt. Komposisjonen er også stort sett veldig bra, selv om det hadde vært ønskelig at hytta på Svensken ikke hadde ligget helt midt i bildet. Hadde denne vært skjøvet litt ut til en av sidene så hadde bildet blitt enda bedre komposisjonsmessig. Helhetsinntrykket er imidlertid veldig fint og juryen ble raskt enige om at dette bildet fortjener 2.-premien. 


3. premie – Natt i Kjerringvik

Fotograf: Øyvind Birkeland

Nok et flott bilde! Dette bildet er også teknisk veldig bra. Det formidler en flott nattstemning i Kjerringvik og er også tro mot årets tema. Det er netter om sommeren også. Komposisjonsmessig er bildet også bra. Det at baugen på båten med lanternene ligger sentrert midt i bildet fungerer veldig godt her. I det store og hele et veldig harmonisk bilde. Begge jurymedlemmene var raskt enige om at dette bildet fortjente 3.-premien. 


Lin Cecilie Andersen og Jan Gogstad Thorsen
Jurymedlemmer

Tilbake