Leserinnlegg: TIL ALLE HUNDE-EIERE I KJERRINGVIK

TIL ALLE HUNDE-EIERE I KJERRINGVIK  

OBS   OBS   OBS

 –   BÅNDTVANG  –

VIS HENSYN TIL DYRELIV OG TURFOLK   

 

“I dag gikk turen som så ofte før -fra Kjerringvik, inn i Jareskauen og over jordene til Holtan. 

Naturens ro nytes i fulle drag i denne herlige, praktfulle våren. Vakre fuglelåter av alle slag bryter stillheten, noen trær har blåst overende, stien er ikke så mye brukt nå som før. 

I det siste er det merkbart færre som går denne turen over Holtan og tilbake til Kjerringvik via Fjellvik eller den kortere varianten tilbake over Bedehuset. 

Vel ute av skogen, over de pløyde, men ennå ikke sådde jordene,…. så skjer det igjen! Løse hunder med eieren et stykke bak. Han kaller på dem, men hundene lystrer ikke. De kommer byksende og bjeffende i mot, hopper opp på en! det føles  fryktelig ubehagelig. Men hundene er heldigvis mest nysgjerrige og løper tilbake til eieren, som ikke unnskylder noe, men nikker bekreftende på befalingen om å holde hundene i bånd.

 

Noen folk er vant til hund, andre ikke. Noen er redd for hund og våger seg ikke ut på tur i redsel for nettop det å møte en løs hund. 

Turfolk er som regel blide og hyggelige, noen har hunden sin med på tur, trygt i bånd. Noen bruker å ha hunden i lang line, det går alltids an, men for den som er redd for hund, er heller ikke det noe greit.”  

 

Det å ha sin hund løs er ULOVLIG! og så er det høyst uansvarlig, og hensynsløst!

 

 

Tilbake