Resultatet fra KVB’s fotokonkurranse 2018

Juryen som består av Lin Cecilie Andersen og Jan Gogstad Thorsen har vært i arbeid og kommet fram til følgende:

Juryens begrunnelse:
Juryen har under bedømmingen ikke hatt kjennskap til hvem som har tatt de forskjellige bildene. Det er tre forhold som har blitt vektlagt i bedømmingen:

1. Valg av motiv / motivets uttrykk
2. Komposisjon av bildet
3. Teknisk kvalitet

Det er punkt 1 som har blitt vektet mest, men de andre to punktene har også kommet med i vurderingen.

Det var i det store og hele litt vanskelig plukke ut de tre vinnerbildene da det var mange flotte bilder som var sendt inn. Juryen greidde imidlertid å komme fram til en enstemmig avgjørelse.

Bildene finner du under topp-menyen: Bilder.

 

1.plass:

Fotograf: Glenn Olaf Larsen

Juryens kommentar:

Vinnerbildet utstråler oppriktig barnlig glede hos den vesle jenta. Fotografen har vært heldig med å knipse bildet i riktig øyeblikk. Sommerlykke er dekkende beskrivelser for bilde. Komposisjonen er bra, selv om skiltet på venstre side generer litt. Den tekniske kvaliteten er også god.

 

 

 

2.plass:

 

Fotograf: Øyvind Birkeland

 

Juryens kommentar:

Bildet av de to barna på vei til krabbefiske konkurrerte sterkt om førsteplassen, men juryen valgte å sette dette på andreplass. Motivet er veldig «søtt» og viser to barn som målbevisst er på vei for å fiske krabber. Hunden er med på å forsterke inntrykket av et veldig harmonisk bilde. Et riktig sommermotiv. Komposisjonen er veldig god. Den tekniske kvaliteten er det heller ikke noe å si på.

 

 

 

3.plass:

 

Fotograf: Alfred Augland

Juryens kommentar:

Bildet av St. Hans-bålet er også et meget godt bilde. Her har fotografen greid å utnytte det fine lyset på kveldshimmelen i tillegg til lyset fra bålet. Dette gir et harmonisk uttrykk. Både komposisjonen og teknisk kvalitet er veldig bra.

 

 

KVB gratulerer de dyktige fotografene. Det blir en markering med premieutdeling til 1. -2. og 3. plass under høstdugnaden 29/9. kl 11.00.

Samtidig takker vi for mange flotte sommerminner/bilder fra en varm sommer som vi kommer til å huske lenge.

 

 

Tilbake